چغندر یا لبو منبع خوبی از اسید فولیک هستند و در نتیجه از سلامت روانی و احساسی پشتیبانی می کنند. لبو مملو از مواد مغذی دیگری مانند آهن, منگنز, مس, پتاسیم و منیزیم است که همه آن ها منافع فردی خود را دارند.
به لطف اکسید نیتریک موجود در لبو, رگ های خونی شما عریض تر می شود و باعث جریان خون بیشتر می شود. خون بیشتر به معنای بدن سالم تر است!
تارت لبو
۱. بادام هندی را حداقل از یک ساعت قبل در یک لیوان آب خیسانده تا کمی نرم تر شوند ، سپس به همراه کره بادام زمینی ، شکر ، رزماری و آبلیمو در غذاساز به خوبی مخلوط میکنیم .
۲. لبوها را در اندازه مناسب برش داده و در سینی فر میچینیم ، سپس روی آن ها را با سرکه بالزامیک و آب نارگیل میپوشانیم به طوری که کاملا لبوها درون آن ها قرار گیرند ، سپس آن را در فر از قبل گرم شده با درجه حرارت ۲۵۰ درجه سانتی گراد به مدت حدودا ۵ – ۱۰ قرار داده تا لبوها پخته شوند .
۳. خمیر یوفکای ۹۵۹۵ را از فریزر خارج کرده و میگذاریم تا از حالت انجماد خارج شود . (برای استفاده از خمیر یوفکای منجمد شده بهترین راه این است که یک تا دو ساعت قبل از مصرف بسته را از فریزر خارج کرده و در دمای محیط قرار داده و در روی بسته با تیغ یک شکاف ۳ تا ۴ سانتی ایجاد کنید تا هوا به مقدار بسیار جزیی وارد بسته شود . در نظر داشته باشید که درب بسته را باز نکنید) .
۴.کف ظرف را به خوبی مرطوب کرده و سپس درون آن را کاملا با خمیر آغشته شده به کره ذوب شده پوشانده به طوری که تمام کف پوشیده شود و مابقی خمیرها نیز از اطراف ظرف به بیرون آویزان باشد .
۵. روی خمیر را با مخلوط بادام هندی کاملا پوشانده و پر میکنیم .
۶. لبوهای سردشده را بر روی مواد میچینیم و اطراف خمیر را تا داده و جمع میکینم ، سپس آن را درون فر از قبل گرم شده با درجه حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد قرار داده تا سطح خمیر طلایی شود .
۷. در همین مدت مقدار مایع باقی مانده در ظرف لبوها را درون شیرجوش ریخته و دو قاشق دیگر سرکه بالزامیک به آن اضافه کرده و میگذاریم بر روی شعله ی ملایم تا آرام آرام به جوش آید و غلیظ شود .
۸. پس از خارج کردن تارت از درون فر میگذاریم تا خنک شود ، سپس روی آن را با سرکه ی جوشانده پر میکنیم .
نکته ۱ : برای تارت لبو ، میتوانید جایگزین سرکه بالزامیک به ازای هر قاشق غذاخوری از این سرکه ، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب و یا سرکه قرمز همراه با ۱/۲ قاشق مربا خوری شکر استفاده نمایید .
نکته ۲ : جایگزین عصاره نارگیل میتوانید از آبمیوه های طعم دار نارگیلی استفاده نمایید .