عدس سرشار از پروتئین گیاهی، پتاسیم ، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی نظیر ویتامین B9 و اسید فولیک می باشد.
از فواید عدس می توان به بهبود دستگاه گوارش، کاهش فشار خون و درمان دیابت اشاره کرد.
همچنین عدس از موادغذایی خون ساز است و باعث درمان کم خونی می شود.
پیراشکی عدس
- عدس را می پزیم .
- پیاز را خرد کرده و با مقداری زردچوبه و نمک در مقدار کمی روغن تفت می دهیم تا طلایی شود . سپس رب گوجه فرنگی و فلفل را به آن اضافه کرده و تفت مختصری می دهیم .
- عدس پخته را به مواد افزوده و کمی تفت می دهیم . در نهایت جعفری را افزوده و تفت مختصری می دهیم ( ۲ دقیقه ) . سپس شعله را خاموش می کنیم .
- خمیر پیراشکی ۹۵۹۵ را از فریزر خارج کرده و می گذاریم در زیر لفاف خود از حالت انجماد خارج شود . سپس از مواد داخل خمیر ریخته ( مواد نباید داغ باشد ) و با چنگال یا دست دو طرف خمیر را می بندیم . سپس خمیرهای آماده را در روغن سرخ کرده و یا در فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار داده تا خمیرها طلایی شوند .
نکته : آبلیمو باعث جذب بیشتر آهن در عدس می باشد . در نظر داشته باشید همراه با عدس ماست مصرف نکنید . چون کلسیم بالا در ماست مانع از جذب درست آهن می شود . بهتر است عدس همراه با ویتامین سی ( آبلیمو ، آب پرتقال ) مصرف شود .
نکته : میتوانید بنا به ذائقه خود از هر کدام از طعم های متفاوت خمیر پیراشکی ممتاز ۹۵۹۵ ، خمیر پیراشکی فلفلی ۹۵۹۵ ، خمیر پیراشکی کچاپ ۹۵۹۵ و خمیر پیراشکی زعفرانی ۹۵۹۵ استفاده نمایید .