ویژگیهای سوسیس و کالباس مرغوب:
۱. باید دارای پوست براق باشند.
۲. دارای بسته بندی مناسب و بدون حباب هوا باشند.
۳. پس از پخته شدن کاهش حجم ندهند. هر قدر کیفیت گوشت بکاررفته پایین تر باشد، میزان چروکیدگی و افت حجمی سوسیس و کالباس نیز پس از پخت بیشتر خواهد بود.
۴. هر قدر درصد گوشت در فرآورده بیشتر باشد، مرغوبیت آن نیز بالاتر خواهد بود.
۵. در آنها از خرده های نان،آرد و چربی بیش از اندازه استفاده نشده باشد.
۶. فاقد گلوتن(gluten) باشند. یعنی فاقد خرده نان، پودرسیب زمینی و برنج باشند. این سوسیس و کالباس ها ایجاد حساسیت نکرده و از درصد گوشت بالاتری برخوردار میباشند.
۷. سوسیس و کالباس نباید دارای لکه های تیره و سبز رنگ باشند.